• Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: jpg, png, pdf, jpeg.
  Upload hier uw foto's, let op dat foto's snel een paar MB groot zijn en dit problemen kan opleveren bij het versturen. Verstuur dan eerst het formulier zonder foto's.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Menu

Autorijden in de winter: voorkom autoschade!

PAS OP MET AUTO RIJDEN / AUTO GLIJDEN

Wist je dat de kans op autoschade in de winter 60% hoger is? Dit heeft natuurlijk te maken met de weersomstandigheden en daarom is het zo belangrijk om in de winter extra voorzichtig te zijn wanneer je de weg op gaat. We geven je een aantal tips om autoschade te voorkomen. En mocht je nu toch schade hebben… Dan kun je natuurlijk altijd bij ons terecht!

autoschade herstel

Autoschade in de winter

De meest voorkomende schades die automobilisten oplopen tijdens de winter, zijn:

 • Eenzijdige aanrijding
 • Parkeerschade
 • Botsing met een andere auto
 • Kop/staartbotsing
 • Ruitschade

Eenzijdige aanrijding

Vooral in de wintermaanden is de kans groter dat een auto van de weg raakt, in een slip komt en tegen een boom of vangrail aanbotst. Door mist, gladheid en laaghangende zon. Dit noemen we een eenzijdige aanrijding.

Parkeerschade

 • Door gladheid is de kans groter dat je bij het inparkeren doorglijdt tegen bijvoorbeeld een geparkeerde auto.
 • Bij harde wind kan de portier open waaien en tegen de ernaast geparkeerde auto komen.
 • De laagstaande zon kan je zicht belemmeren bij in- en uit parkeren van je auto.

parkeerschade

Botsing met een andere auto

De gladheid op de weg kan erg verraderlijk zijn. Door meer afstand dan normaal te houden, houdt je rekening met een langere of onverwacht andere remweg. Even snel tussenvoegen is niet verstandig met gladheid.

Kop/staartbotsing

Je remweg is anders dan je gewend bent op een gladde weg. Bij mist is de afstand op je voorganger lastig in te schatten. Houd bij het rijden met gladheid, mist, laagstaande zon en sneeuw voldoende afstand. Zo kun je beter anticiperen.

Ruitschade

Door het bevriezen van het wegdek, kunnen er gaten in het asfalt ontstaan. De losgekomen deeltjes kunnen voor steenslag zorgen. Dit kan voor vervelende autoschade zorgen.

Winterweer zorgt voor autoschade

Wat heeft het seizoen met die schade te maken?

 • Gladheid
 • Sneeuwval
 • Regenval
 • Rijden in het donker
 • Laagstaande zon

Zo voorkom je autoschade ook in de winter

 • Winterbanden
 • Een goede autoverzekering
 • Voorzichtig rijden!

Bonustip: Zet Autoschade Herstel Midden Nederland met tel.nr. 0318-734510 in je contacten zodat je snel weer op weg geholpen bent bij schade!

Wat wel en wat juist niet te doen bij een bevroren (voor)ruit met sterretje

Doe dit vooral NIET:

 • Warm of heet water over bevroren ramen gieten, niet verstandig bij een ster in je ruit.
 • De verwarming van de autoruit voluit aanzetten op een bevroren ruit.
 • Voorruit afdekken met papier of karton tegen ijsvorming, deze materialen kunnen vastvriezen aan de autoruit.

Doe dit vooral WEL:

 • Gebruik een spuitbus met speciale ontdooier, hierdoor hoef je niet te krabben en oefen je geen druk uit op de voorruit.
 • Dek je voorruit af met een speciale hoes, hierdoor voorkom je dat er ijsvorming op de voorruit ontstaat.
 • Ontvet de ramen en ruitenwissers regelmatig met Glassex. Er ontstaat meer condensvorming op vette ramen!

Veilig de weg op in de winter

1. Vertrek op tijd

Ga met vorst en gladheid op tijd de deur uit. Hierdoor voorkom je dat je moet haasten. Daarnaast zorgt gladheid op de wegen vaak voor vertraging door files.

2. Ga voorbereid op pad

Kijk van te voren naar de weersvoorspellingen en verkeersinformatie. Zo weet je wat je kunt verwachten en kun je eventueel kiezen voor een alternatieve route om files te vermijden.

3. Zorg voor voldoende afstand

Normaal gesproken is het de regel twee seconden tussen jou en je voorganger aan te houden. Het is echter bij gladheid verstandig dit te verdubbelen naar vier seconden. Mocht je plotseling moeten remmen, dan heb je in ieder geval meer tijd en ruimte om hier op te anticiperen.

4. Kijk verder vooruit

Met gladde wegen is het belangrijk dat je tijdig kunt reageren op het gedrag van andere weggebruikers. Het is dan ook belangrijk nog verder vooruit te kijken dan je gewend bent. Zorg er daarom voor dat je niet te dicht op je voorganger zit, zo heb je een beter overzicht.

5. Trek niet te snel op

Wanneer het glad is en je trekt te snel op met de auto, dan kan de auto wegglijden. Vaak heb je dan weinig controle over de auto. Het is dan ook verstandig om vanuit stilstand rustig op te trekken. Bij gladheid kan het helpen om weg te rijden in de tweede versnelling.

6. Remdruk bij noodstop

Bij een plotselinge noodstop op een glad wegdek, is het goed te weten dat het antiblokkeersysteem (ABS) van de auto alleen werkt wanneer je de remdruk hoog houdt. Trap daarom bij een noodstop de rem en koppeling gelijktijdig hard in.

7. Remmen in bochten

Vaak is het verstandig om in een gladde bocht helemaal niet te remmen. Wat dat betreft kun je beter het gas los laten en rustig in de goede richting sturen. Het is wellicht onnatuurlijk, maar veiliger dan hard te remmen of plotseling een ruk aan het stuur te geven.

Veilig de weg op

Hopelijk helpen deze tips je veilig te rijden deze winter… En zo niet, dan zien we je vanzelf verschijnen. Wij herstellen voor alle verzekeringsmaatschappijen! Meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Wordt snel geholpen door de schadespecialist!

In 3 stappen schade laten herstellen!

1. Schade-opname

Heeft u autoschade en wilt u weten wat de kosten zijn? U bent van harte welkom op onze vestiging voor een officieel schaderapport of voor een geschat bedrag.

Bent u in de buurt dan kunt u direct langs komen om de schade te laten opnemen. Uiteraard werken wij ook op afspraak. Deze afspraak kan telefonisch of via ons contactformulier gemaakt worden.

Mocht de auto niet meer veilig of rij baar zijn dan kunt u bij ons een vervangende auto mee krijgen.

Vraag dan hier offerte aan

2. Herstel

Door gebruik te maken van de nieuwste technieken zijn wij in staat uw auto snel en vakkundig te repareren. We werken met originele merkonderdelen en A-merk lakken.

In eerste instantie worden de deuken uit het voertuig gehaald, mocht dit niet mogelijk zijn wordt het onderdeel vervangen. Vervolgens ondergaan de onderdelen diverse processen. Plamuren, schuren en het spuiten in de originele lakkleur.

Daarna wordt de auto geheel opgebouwd en getest op diverse punten. Zodat de auto weer veilig de weg op kan.

Meldt uw schade

3. Aflevering

Na een grondige reiniging, van binnen en van buiten, wordt de klant gebeld en wordt er een afspraak gemaakt voor de aflevering. U kunt weer veilig op weg!

Op de door ons verrichtten werkzaamheden heeft u 7 Jaar FOCWA-garantie.

Bekijk onze referenties

De 4 garanties bij autoschade herstel uit Veenendaal